Blesk – Rodina policajtů 2

Podle obalu ze začátku týdne bude z katalogu H.C.E. s logem Blesku v pondělí 17. května 2010 pokračovat televizní sága Rodina policajtů 2 (Zkouška víry) za 49,- Kč. Rodina Feinů vyšetřuje vraždu oblíbeného kněze v místním katolickém kostele. Stopy vedou ke skupině ruských Židů, ale Charles Bronson a jeho synové budou mít co do činění i se samotnou mafií…

Tentokrát rodina stojí před úkolem rozřešit vraždu oblíbeného ruského kněze, který byl nalezen zastřelený ve zpovědnici místního kostela. Paul Fein a jeho synové se ujímají vyšetřování.

První stopa, jež je zavede k Voloďovi Petrovovi, se ukáže jako falešná. Voloďa je nalezen v parku mrtev. Jeho údajní komplicové Boris a Ilja se překvapivě sami přihlásí na policii, ale musejí být propuštěni. Přes nepřátelské prostředí Feinové pronikají do tajnůstkářské ruské komunity a prostřednictvím paní Ivanovové odhalí stopy vedoucí k ruské Mafii.

Mezitím Jackie, černá ovce Fainovy rodiny, po marném hledání práce všechny překvapí – přihlásí se na policejní akademii. Ale rodina Feinových se brzy ocitá v ohrožení. Nejprve Paulovi večer kdosi volá Paulovi a vyhrožuje mu, poté ho dokonce přepadnou maskovaní muži. Chtějí, aby dal ruce pryč od ruské komunity.

 

Ale Paul si nenechá jen tak něco přikazovat, a tak pokračuje v pátrání. Úder mafie na sebe nenechá dlouho čekat – přepadnou domov Kate, syn Eddie je surově zmlácen, na dům druhého syna Bena je stříleno a neznámý telefonát vyhrožuje, že zavraždí všechna Paulova vnoučata.

Vzdá se Paul a jeho synové vyšetřování nebo s pomocí mladé mafiánské dívky proniknou mafii pod kůži a odhalí pachatele? Fein se pěkně naštval a tak jde tvrdě dál. A nic už ho nezastaví. Nakonec vypátrá samotného bosse. Ten se snaží mu vyhrožovat, pak ho chce uplatit. Ale Fein není na prodej…

Podobně jako minule se rozcházíme se zahraničím, tam má film opět hodnocení kolem 60 procent, u nás diváci udělují dokonce jen 25 procent. Pro někoho zkouška odolnosti skalních fanoušků mistra dříve vskutku skvělých dobrodružných chlapáckých postav, pro jiné důkaz, že se stále perfektně hodí na postavu ostříleného poldy s trošku neortodoxními metodami práce.

Obrazovka z DVD

Obrazovka z DVD 

Žánr: Akční / Drama / Krimi / Thriller

Země původu: Kanada / USA

Rok vzniku: 1997

Délka: 8 minut (1:27:36)

Původní název: Breach of Faith: Family of Cops II

Světová premiéra: 2. února 1997 – USA

Režie: David Greene

Scénář: Joel Blasberg

Produkce: Douglas S. Cramer, John Ryan

Hudba: Peter Manning Robinson

Kamera: Ron Orieux

Střih: Michael Pacek

Kostýmy: Mary Partridge-Raynor

Natáčeno: Etobicoke, Toronto, Ontraio, Kanada / Milwaukee, Wisconsin, USA / Toronto, Ontario, Kanada

Hrají: Charles Bronson (komisař Paul Fein), Angela Featherstone (Jackie Feinová), Joe Penny (Ben Fein), Andrew Jackson (Boris Kalichoff), David Hemblen (pan Yannis Ivanov), Barbara Williams (Kate Feinová), Sebastian Spence (Eddie Fein), Kim Weeks (Anna Meyerová), Diane Ladd (teta Shelly Feinová), Mimi Kuzyk (paní Ivanovová), Cynthia Belliveau (Melanie Feinová), Mark Humphrey (Matthew), John Evans (Allen), Kari Matchett (Marina), Ruby Smith-Merovitz (Maya Feinová), Heather Gordon (Tali Feinová), David Ferry (Victor), Victor Ertmanis (Toni Pietrov), Nathan Carter (Ronald ‚Ronnie‘ Grissom), Dorothy Gordon (paní Sanduskiová), Jodi Pape, Katherine Trowell (slečna Woodelová), Jamie Hayden Devlin (Andrew Baskin), Amy Stewart (Natalie), Tom Melissis (majitel restaurace), otec Tom Day (kněz ‚Mick‘ Mikleshevsk), Peter Kosaka (asijský řidič), Patricia Yeatman (matka Ronnieho), Katya Ladan (překladatelka), Tony Perri (vrchní číšník), Wendy Lyon (paní Baskinová), Matt Birman (ruský zabiják), a další

Menu DVD 

Před spuštěním menu kinoupoutávka na nový český film Kajínek.  

Údaje o DVD:

Výběr kapitol 

Zvuk: Dolby Digital 2.0 anglicky, česky

Titulky: česky

 

Nastavení zvuku a titulků 

 

Obraz: barevný PAL DV5 4:3 (podle imdb.com 1,33:1)

Bonus: žádný