Hollywood Classic Entertainment – Znamení ve zdi

Další titul Hollywood Classic Entertainment s logem Nedělního Blesku má být na konci týdne 12. prosince 2010 za 59,- Kč mysteriózní horor Znamení ve zdi. Jedna cela, čtyři vězňové a plán na útěk.

Ředitel společnosti obviněný z podvodu, mentálně retardovaný chlapec, který snědl svou šestiměsíční sestru, transsexuál a postarší intelektuál, jenž zavraždil manželku – tito lidé tvoří osazenstvo vězeňské cely. Když se jednoho dne uvolní kámen ze stěny, objeví přítomní skrýš s deníkem bývalého vězně Danverse, který zde pobýval na začátku minulého století. Deník obsahuje magické formule, s jejichž pomocí se vězňové údajně mohou dostat na svobodu – a takovou příležitost si přece nesmějí nechat ujít!

 

Hodnocení nad 60 procent a komentáře velmi rozdílné: Na prostoru menší koupelny s minimem herců se odehrává neuvěřitelně mysteriózní, atmosférický a neodhadnutelný horor, těžící z geniálního nápadu, navíc v obdivuhodném zpracování. Ale také: Podprůměrný film okořeněný absolutně neschopnými herci, odporně nezáživné a nudné.

Zadní strana obálky 

Žánr: Fantasy / Horor / Mysteriozní

Země původu: Francie

Rok vzniku: 2002

Délka: 86 minut

Původní název: Maléfique

Světová premiéra: 9. listopadu 2002 – Španělsko (Semana de Cine Fantástico y de Terror de San Sebastián)

Režie: Eric Valette

Námět: François Cognard

Scénář: Alexandre Charlot, Franck Magnier

Produkce: Olivier Delbosc, Marc Missonnier, Franck Ribiere

Hudba: Eric Sampieri

Kamera: Jean-Marc Bouzou

Střih: Luc Golfin

Kostýmy: Anouschka Debain-Dussaucy

Společnost: Bee Movies / Fidélité Productions / Film Office Editions / Mars Distribution / Canal+ / Canal Plus Ecriture / Gimages 5 / Bee Movies

Hrají: Gérald Laroche (Carrère), Philippe Laudenbach (Lassalle), Clovis Cornillac (Marcus), Dimitri Rataud (Pâquerette), Didier Bénureau (Hippolyte Picus), Félicia Massoni (Claire Carrèreová), Geoffrey Carey (Charles Danvers), Paul-Alexandre Bardela (Hugo Carrère), Boris Lutz (mladý Danvers), Nelson Jourdan (dítě Danvers), César Castagné-Favali (mimino Danvers), Yves Arnault (ředitel), Benjamin Haddad (vězeňská stráž 1), Thierry Cazal (vězeňská stráž 2), Olivier Bouana (vězeňská stráž 3), Pascal André (odsouzený1), Tayeb-Akim Boudina (odsouzený 2), Jean-Marc Capo (bachař), Yasmina Zekkour-Ferhat (návštěvnice), Alain Bouzigues, a další

Údaje o DVD:

Zvuk: Dolby Digital 5.1 francouzsky, česky

Titulky: česky

Obraz: barevný PAL DVD5 16:9 (podle imdb.com 1,85:1)

Bonus: upoutávka